מאמנת חלומות/ מירב ראון
זה היה בקיץ של שנה שעברה, אחרי סיפור או שניים שפרסמתי בעיתון של הקיבוצים, ועוד רעיונות לכתבות שנשארו בגדר רעיונות, ועוד טור ל"חדשות קיסריה" שכן או לא יתפרסם ומתי, ועוד פרויקט של סיפורי חיים קצרים שעוד ממש קרם עור וגידים. היה ברור שסגרתי דלת אחת והשארתי אותה מאחורי, אבל איפה הדלת הבאה והאם היא תפתח בפני..?
בהמלצה של חברה פניתי לקבל ייעוץ. אני גם קיבוצניקית, גם פולניה, גם סקפטית עוד מאירופה, בכל זאת קבעתי פגישה עם "מאמנת חלומות". בראש דמיינתי פיה עם שרביט שהיא מניפה אותו מעל ראשי ו"פופ" מתגשמת משאלה או לפחות שיש לה דג זהב או גמד על פטרייה.
לד"ר מיכל נס-אל פסיכולוגית ויועצת ארגונית ומטפלת זוגית אין אבקת קסמים, אבל יש לה המון ידע ונסיון בתחום. קיבלתי ממנה חוברת עבה, המון שיעורי בית, ושביל לחיפוש החלום שלי וגם דרך להגשים.
"התוודעתי לדבר הזה " מספרת נס-אל "לפני ארבע שנים במיקרה בסרטון ב TED. קראתי, חקרתי ואף עברתי קורס בהגשמת חלומות אצל מרשה וויידר ב"Dream University". משם המשכתי במסלול שבסיומו הוסמכתי כמאמנת בהגשמת חלומות. הרגשתי שנפתחה לי דלת לדברים שרציתי לעשות ולא העזתי. עכשיו החלום שלי הוא להפיץ וללמד אנשים וארגונים להגשים חלומות, מתוך היעוד שלי לעזור לאנשים להיות שמחים. הקורס הוא אינטנסיבי ומלמד איך להגשים חלומות בעשרה צעדים, מזיהוי הכוונה והחלום ועד שהיומן מתמלא במשימות למימושו."
כל חלום אפשר להגשים?
"חלום חייב שתהיה לו הגדרה, שיהיה לו כיוון, חייב שיהיו לו פעולות להגשמה. לפעמים התהליך קשה ואנשים מוותרים בדרך. יש הבדל בין חלום לפנטזיה. בפנטזיה אין שליטה על התוצאה, בחלום יש. חלום שלא פועלים להגשמתו – יהפוך לפנטזיה. יש כאלה שמפחדים לממש את החלום…" למשל, מסבירה התלמידה, שזו אני- החלום שלי לכתוב ספר (מה, באמת אמרתי את זה בקול ??), אם אכתוב בכל יום, אלמד כתיבה, אשלח את מה שכתבתי להוצאות ספרים -כנראה שתראו את הספר שלי יוצא לאור. אם לא אעשה פעולות לכיוון הגשמת החלום, אמשיך לדמיין את עצמי מקבלת פרס פוליצר לספרות, תוך כדי קניית חלב בפוליצר..
אז איך הופכים חלום למציאות?
יש עשרה שלבים מובנים ונס-אל מוליכה את המתאמנים צעד אחר צעד. השלב הראשון הוא – זיהוי הכוונה, והאינטגריטי, שזה בתרגום חופשי שלי- כמה אתה מוכן להיות מחויב לעצמך? מה אתה מוכן לעשות עבור החלום שלך? "אנחנו עושים הסכם עם עצמנו, ואם יש לנו את היושרה הפנימית והמחויבות, אז אנחנו סומכים על עצמנו."
"בשלב הבא מזקקים את היעוד, זה חלק מרגש בתהליך, למצוא מה היעוד שלי בחיים האלה. מה המתנות שקיבלתי, מה האיכויות שלי, איך אני עושה בזה שימוש. למשל," מחייכת נס-אל עם אחד מחיוכיה הגדולים שחושף גומת חן ענקית "היעוד שלי להיות מורת דרך- ללמד אנשים להיות מאושרים".
הצעד הבא הוא להגדיר מה החלום– אישי, זוגי, משפחתי , תעסוקתי. "בודקים איפה האדם מאושר? איפה לא? איך נראה האושר עבורו? איפה התשוקה שלו נמצאת? איפה השמחה? לשם מכוונים."
אחרי שמצאנו חלום- מחליטים על חלום שאפשר להגשים בחודש הקרוב, או בזמן קצוב וניראה לעין, לראות שזה אפשרי, בר השגה, ולהבין שבאותה דרך אפשר להגשים חלומות נוספים.
"בשלב הזה בדרך כלל מתעורר "הספקן"," מסבירה נס-אל, "הוא לא רוצה לקלקל לנו, אבל הוא מודאג. הוא לא רוצה שנתבאס, שנכשל, אז הוא מבטא את זה בהסתייגות מהחלום – "אין לך כישורים מתאימים", "את לא תרווחי מזה כסף?" ועוד משפטים שכולנו מכירים. לפעמים הספקן מכריע. אם נקשיב לספקן היטב, נבין שהוא דואג וכך נהפוך את ההסתייגות לשאלה, במקום- "אתה לא יודע לרקוד!, אתה שואל "איפה אני יכול ללמוד לרקוד?" ומתחיל לחפש סטודיו למחול, ריקודי עם, חוג פלמנקו- תלוי מה החלום, כך אפשר לייצר אסטרטגיה- איך לקדם את עצמי לעבר החלום"
מעבר לספקן יש גם מחשבות מגבילות ואמונות מגבילות, שגם איתן צריך לעשות עבודה. "לרוב אלו מחשבות שגויות, שלעיתים נעוצות בילדות", צריך לזהות את המחשבות והאמונות האלה ולעשות איתן עבודה. "כל פעולה שנעשית לכיוון החלום מרגיעה את הספקן ומחזקת את האמונה ביכולות שלך".
אחרי שעברנו כבר די הרבה שלבים בדרך נעשית עבודה על הכישלונות, "שהם" אומרת נס-אל "המורים הכי טובים שיש לנו בחיים. עשינו טעות, למדנו, התקדמנו". ובעיקר עבודה על פעולות, מטרות קונקרטיות לטווח הקרוב ולטווח הרחוק. מטרות שהן ראליות, מדידות, ספציפיות וברות השגה בזמן מסוים.
ואז הצלחנו לתפוס את החלום?
"אז מזהים מי נבחרת החלומות שלנו, כי חלומות קשה להשיג לבד." נס-אל טוענת שאנשים רבים חוששים לומר מה החלום שלהם בקול רם, מהפחד מכישלון, הפחד שלא נצליח להגשים אחרי שאמרנו לכולם שזה החלום שלנו, הפחד שאנשים ילעגו לנו על החלום שלנו או שנדמה לנו שנצליח להגשים אותו. "חשוב מאד לומר את החלום בקול רם – זה יוצר מחויבות של האדם כלפי החלום שלו, וגם, ככל שנספר את החלום לעוד אנשים, יהיו לנו עוד ועוד מעגלי תמיכה ויהיה מישהו שישמע ואולי יוכל לעזור במשהו בדרך להגשמת החלום. מה שכן, כדאי לספר חלומות לאנשים שתקבלו מהם תמיכה. לא לכאלה שבעצמם לא הצליחו להגשים חלום ולכן אומרים לך שלא תצליח."
יש אנשים שאין להם חלומות להגשים?
"לפעמים יש אנשים ש"טיפסו על ההר הלא נכון" ונשארים שם כי הם פוחדים, לא יודעים מה הם רוצים. הם נשארים בבחירות שלהם ואז יש חוויה של החמצה. לפעמים אחרי הפרישה משתחרר זמן פנוי, המשמעות המרכזית לחיים נעלמה ואיתה התרוקן גם הקן המשפחתי, אין לאדם למה לשאוף אליו והמוח נותן לגוף הוראה להתכלות, "להתקפל". לכן, הישרדותית, חשוב שיהיה לך חלום…"
אז תחלמו, ובגדול, וגם בקטן כי גם לרקוד, לשיר או לשחק בתיאטרון חובבים זה להגשים חלום, וגם למצוא אהבה, או ללמוד לשחות, או לצאת לרוץ אלו חלומות שניתן להגשים, לא רק חלום על מרתון זה נחשב… ואם אתם רוצים להגשים חלום שלכם, בלי פיות ובלי אבקת קסמים – מיכל נס-אל
WWW.NES-EL.CO.IL
ומה איתי? מוציאה לאור סיפורים שלי ושל אחרים, נותנת להם במה, תהודה, מפנה אליהם זרקור… וספר שלי? גם זה יקרה בקרוב… הנה, אמרתי בקול!